Телефон&Whatsapp&Wechat&Skype

  • Шаоли џин: 008613406503677
  • Мелодија: 008618554057779
  • Ејми: 008618554051086

Процес на производство на мувла

1. Фаза на дизајнирање

Пред да започнете со производство, прво мора да се изврши дизајнот на мувлата. Дизајнерите ја одредуваат структурата и големината на калапот според барањата на производите на клиентите и производствените процеси. Во исто време, треба да се земат предвид факторите како што се јачината, цврстината и прецизноста на мувлата за да се осигура дека произведените кутии за брза храна ги исполнуваат барањата.

ff1

2. Избор на материјал

Изборот на материјалот на калапот има важно влијание врз квалитетот и ефикасноста на производството. Вообичаените материјали за мувла вклучуваат челик, алуминиумска легура и пластика. Според барањата на производот и условите за производство, изборот на вистинскиот материјал може да обезбеди издржливост и ефикасност на производството на мувлата.

ff2

3. Фаза на производство

Фазата на производство е клучната алка во производството на мувла. Според дизајнерските цртежи, суровините се обработуваат во различни делови на калапот преку сечење, мелење, мелење и други методи на обработка. За време на процесот на производство, неопходно е да се обрне внимание на обезбедување на точноста и квалитетот на површината на мувлата за да се осигура дека произведените кутии за брза храна ги исполнуваат стандардите.

ff3

4. Фаза на склопување

Откако ќе се произведе калапот, треба да се состави. Монтажата треба да ги состави различните делови од калапот според дизајнерските цртежи и техничките барања и да ги направи потребните прилагодувања и тестови. За време на процесот на склопување, неопходно е да се обезбеди запечатување и флексибилност на мувлата за да се осигура дека произведените кутии за брза храна ги исполнуваат барањата за квалитет.

ff4

5. Пробна фаза на мувла

Фазата на пробна мувла е фаза за тестирање и верификација на произведените кутии за брза храна. За време на процесот на тестирање на мувла, потребно е да се провери дали изгледот, големината, структурата и функцијата на кутиите за брза храна ги исполнуваат барањата. Во исто време, калапот треба да се оцени и оптимизира за да се подобри ефикасноста и квалитетот на производството.

ff6


Време на објавување: Јуни-05-2024 година